ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Παρασκευή Κυριακου

Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Επιμόρφωσης και Κατάρτισης Δικαστικών Υπαλλήλων.

Η Παρασκευή Κυριακου είναι Δικαστική υπάλληλος, πρώην μέλος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος νομικής Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με εξειδίκευση στη Διαφθορά και στο Οικονομικό Έγκλημα. Εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε μαθήματα δικαίου. Εισηγήτρια σεμιναρίων για την επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων.

Μπουράκης Ανδρέας

Επιστημονικός Συνεργάτης του ΟΠΕΔ στην Αγγλία.

Lecturer (University of East London, New York College & Μητροπολιτικό Κολλέγιο)

Former Lecturer (City College, University of York Europe Campus, Mediterranean College).

BSc Computer Science & Internet Technology (Anglia Ruskin University, Cambridge, UK)

MSc Distributed Systems Engineering (Lancaster University, UK).

Αλεξάνδρα Καλαϊτζόγλου

Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Εκπαίδευσης Δικαστικών Υπαλλήλων.

Η Αλεξάνδρα Καλαϊτζόγλου γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι δικαστική υπάλληλος με 37 έτη υπηρεσία. Από το 2019 υπηρετεί ως Προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας Εφετών Κέρκυρας. Από το 2011 έως το 2019 υπηρέτησε ως Προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας του Πρωτοδικείου Κέρκυρας. Από το 2023 έχει επιλεγεί ως Εκπαιδεύτρια-Διδάσκουσα της Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων της  Α΄ και Β΄ εκπαιδευτικής σειράς. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Αρχειονομίας –Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, κάτοχος Πτυχίου του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Μεταπτυχιακών τίτλων στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στην Μουσειολογία. Έχει παρακολουθήσει αλλά και έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πολλά συνέδρια πανελλαδικά και διεθνή με θέματα που αφορούσαν στην διά βίου μάθηση κ΄ εκπαίδευση ενηλίκων που ανήκουν σε δυσπρόσιτες ομάδες και συγκεκριμένα σε θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Κέρκυρας. Από το 2018 συμμετέχει στην δημιουργία του Μουσείου Φυλακών Κέρκυρας και στην διοργάνωση της μουσειακής έκθεσης στις Φυλακές της Κέρκυρας, με την ερευνητική ομάδα Μουσειολόγων του Εργαστηρίου Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από το 2020 είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Μιχάλης Σανιδας

Επιστημονικός Συνεργάτης του ΟΠΕΔ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Μιχάλης Σανιδας: Δικηγόρος, Επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης HJ-3 AHEPA. Ο ίδιος το τελευταίο διάστημα συνεργάζεται ενεργά με τη Βελγίδα καθηγήτρια και κάτοχο της Έδρας Κοραή στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του King’s College London, Gonda Van Steen, σχετικά με τις υιοθεσίες περίπου 4.000 παιδιών από την Ελλάδα στην Αμερική κατά την μεταπολεμική εποχή. Παιδιά που υιοθετήθηκαν τότε και που σήμερα κάποια αναζητούν τις ελληνικές τους ρίζες, ενώ διεκδικούν και την ελληνική ιθαγένεια.

Στέλλα Δινάκη

Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, Τεχνητής Νοημοσύνης και νέων τεχνολογιών

Στέλλα Δινάκη: «Εργάζομαι στο δημόσιο τομέα από το 2003, αρχικά ως διοικητική υπάλληλος, πολιτικό προσωπικό στο Στρατολογικό Γραφείο και από το 2010 ως δικαστική υπάλληλος στο Πρωτοδικείο Σερρών, στον τομέα πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2006 στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Εκπαιδεύτηκα εξ’ αποστάσεως ως μεταφράστρια κειμένων και εγγράφων σε αγγλικά και γαλλικά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών, στην Γλωσσολογία Αθηνών και παράλληλα εργάζομαι στον τομέα της μετάφρασης, έχοντας άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών (ΠΕΜ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μεταφραστών (FIT Europe). Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην εφαρμοσμένη πληροφορική, του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Παρακολούθησα αρκετά σεμινάρια στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στο δημόσιο τομέα και στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Επίσης, είμαι κάτοχος πιστοποιητικού επιμόρφωσης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ηλεκτρονική δικαιοσύνη, τεχνητή νοημοσύνη και νέες τεχνολογίες» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «ψηφιακή διακυβέρνηση και δημόσια διοίκηση» στο Εθνικό και Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο”.

Κουρουπής Κωνσταντίνος

Επιστημονικός Συνεργάτης του ΟΠΕΔ στην Κύπρο.

Kouroupis Konstantinos

Assistant Professor, Department of Law at Frederick University

Dea de Droit Communautaire (LLM in European Law) at Université des Sciences Sociales Toulouse 31000

PhD at the Department of International and European Studies (University of Macedonia)

Law School of the Aristotle University of Thessaloniki.

Λένα Πατρικη

Επιστημονικός Συνεργάτης στην Ομάδα Εργασίας του Ομίλου “Η θέση, ο ρόλος και οι σχέσεις λειτουργών, δικηγόρων και υπαλλήλων στην απονομή της Δικαιοσύνης”.

Η Λένα Πατρικη είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Διετέλεσε ασκούμενη δικηγόρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αποκτώντας ειδίκευση σε θέματα ως επί το πλείστον Διοικητικής Φύσεως. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) με ειδίκευση στην Δημόσια Διοίκηση
Ασκεί μάχιμη δικηγορία και είναι ενεργό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών. Γνωρίζει την αγγλική, ιταλική, και βουλγαρική γλώσσα και είναι επίσημη μεταφράστρια των γλωσσών αυτών. Υπήρξε ειδική συνεργάτης- υπεύθυνη συλλογής των Τραπεζικών Συστημάτων  Πληροφοριών Τειρεσίας  Α.Ε  από το έτος 2006 έως και τα μέσα του 2023. Υπήρξε και είναι μία εκ των νομικών συμβούλων της Τοπικής Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Σερρών. Υπήρξε νομική συνεργάτης της άλλοτε Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.) Σερρών σε γνωμοδοτήσεις- επικυρώσεις  από το 2009.
Από το 2019, όπου και εξελέγη για πρώτη φορά ως Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, ασχολείται ενεργά με τα κοινά.
Από το 2021 έως και σήμερα, αφού το 2023 επανεξελέγη για δεύτερη συνεχή φορά ως Δημοτική Σύμβουλος,εκτελεί χρέη Αντιδημάρχου με τις εξής αρμοδιότητες: Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,  Διαφάνειας, Προστασίας & Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας, Προστασίας & Προώθησης της Ισότητας των Φύλων, Τουρισμού, Συμφιλίωσης Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής, του Δήμου Εμμανουήλ Παππά της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Από το 2019 έως και το 2023 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά.
Από το 2021 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που άπτονται της γυναικείας και παιδικής κακοποίησης και ειδικότερα στα θέματα ενδοοικογενειακής βίας, ισότητας των φύλων και παραβατικότητας ανηλίκων και έχει οργανώσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ως Αντιδήμαρχος δράσεις, ημερίδες και εκδηλώσεις όπως: «Bάζουμε γκολ στον σεξισμό» , «Γυναίκα σημαίνει», «Επενδύουμε στην γυναίκα» «Ασφάλεια στο διαδίκτυο», «Σκιαγραφώντας την νεανική παραβατικότητα- ο ρόλος των social media» και πολλά άλλα.
Υπήρξε Τακτικό Μέλος, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Τριμελή  Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν.  3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης τα έτη 2019-2023.